Den HelderPolitiek

Gemeentelijk loket Julianadorp komt in oud schoolgebouw Vogelwei

Advertentie:

Juliandorp – De nevenlocatie van de gemeente Den Helder voor Julianadorp, ook wel de gemeentelijke ‘hub’ genoemd, komt op de plek aan de Vogelzand 4102 waar eerst basisschool Vogelwei zat en niet in MFC ’t Dorpshuis zoals eerder gemeld, daar was geen ruimte. Momenteel wordt het pand aan de Vogelzand gerenoveerd en is het jongerencentrum Vliet 60 er gevestigd. Er resteert nog voldoende ruimte om een loket te realiseren.

Binnen het coalitieakkoord is de afspraak gemaakt om een hub te realiseren in Julianadorp, om inwoners van het dorp tegemoet te komen voor de extra afstand die zij moeten afleggen wanneer het gemeentehuis verhuist naar Willemsoord. Zo hoeven zij niet helemaal naar de Oude Rijkswerf te reizen om bijvoorbeeld hun paspoort te verlengen. Begin april 2021 is er onderzoek gedaan naar een locatie in MFC ’t Dorpshuis, om aansluiting te vinden bij het sociaal wijkteam die hier al gevestigd is. Dit leek al rond te zijn, maar blijkt uiteindelijk toch niet mogelijk. Andere partijen zouden daar gebruik moeten maken van dezelfde ruimte. Dat mag wettelijk niet.

Vogelzand
Een nieuwe locatie is gevonden in de vorm van het pand aan Vogelzand 4102. Dat pand is in het bezit van de gemeente. Er loopt momenteel een renovatie en het college laat weten dat er al twee partijen in zitten die jongerenhuisvesting en -werk bieden. In het pand resteert nog voldoende ruimte om te voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan het realiseren van een hub. De ruimte van de hub kan volledig worden gescheiden van de overige partijen, door het creëren van een eigen ingang en eigen faciliteiten. Momenteel werkt het college aan een kostenindicatie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button