112Hollands Kroon

Hennepplantage aan de Lotweg in Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – Op dinsdag 8 maart is tijdens een integrale actie van de gemeente Hollands Kroon, de politie en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord een hennepplantage met 68 planten aangetroffen in een loods aan de Lotweg in Anna Paulowna. Het is de tweede keer dat hier een hennepplantage is aangetroffen. Het pand wordt daarom op last van de gemeente gesloten voor de duur van een jaar.

Het was de tweede gezamenlijke preventieve controle in Hollands Kroon in korte tijd. Op 9 november 2021 zijn ook verschillende schuren en loodsen in de gemeente bezocht door medewerkers van politie, omgevingsdienst en de gemeente. Toen werd in Breezand een plantage gevonden en beloofde de gemeente al meer controles te gaan uitvoeren. Vooral schuren en loodsen in buitengebieden worden namelijk graag gehuurd door criminelen om er ongezien drugs te produceren. Er wordt niet enkel gekeken naar overtredingen op het gebied van drugs. Zo constateerde de Omgevingsdienst bij deze controle op een adres in Den Oever een milieuovertreding: Er stonden vaten met olie zonder voldoende bodembescherming zoals bijvoorbeeld een lekbak.

Veilig buitengebied
Om het bewustzijn van verhuurders te vergroten, te voorkomen dat zij met de verkeerde personen in zee gaan en signalen eerder op te merken en te melden, is het programma ‘Veilig Buitengebied’ gestart. Gemeenten in Noord-Holland kunnen deelnemen aan dit programma, dat als doel heeft het buitengebied weerbaar te maken en te voorkomen dat schuren, loodsen en bedrijfsgebouwen door criminelen in gebruik worden genomen als bijvoorbeeld drugslab. Veilig Buitengebied is onderdeel van het project Productielocaties Drugs en één van de initiatieven die ondernomen wordt door Noord-Holland Samen Veilig (NHSV) om ondermijning in Noord-Holland tegen te gaan. De gemeente Hollands Kroon neemt actief deel aan dit programma, waar de integrale controles deel van uitmaken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button