Den HelderJeugdVideo

Scholen aan Zee straks écht aan het water? (video)

Advertentie:

Den Helder – Met een handtekening en een ferme handdruk spraken wethouder Pieter Kos en Reinier de Voogd van Scholen aan Zee af om een nieuwe locatie voor Scholen aan Zee te onderzoeken. Beide partijen hopen het nieuwe schoolgebouw aan de Spoorweghaven te kunnen vestigen.

De huidige gebouwen van Scholen aan Zee voldoen niet meer en daarom heeft de scholengemeenschap een wensenlijstje opgesteld. “De huidige gebouwen komen uit de jaren ’70 en die voldoen eigenlijk niet meer” vertelt Reinier de Voogd, voorzitter van het college van bestuur van Scholen aan Zee. “We hebben veel vierkante meters, maar die zijn niet meer effectief als het gaat om duurzaamheid en ventilatie bijvoorbeeld.”

Een ander belangrijk punt voor de scholengemeenschap is de scheiding die er nu is tussen verschillende niveaus. “We zijn veel bewuster bezig met gelijkheid in het onderwijs, denk aan een havist die ook praktijkonderwijs wil volgen bijvoorbeeld”, zegt de Voogd, “Nu doen we dat in verschillende gebouwen en in het nieuwe gebouw kan iedereen van praktijkonderwijs tot en met gymnasium in de praktijkvleugel terecht”. Ook wil de school meer verbinding met de stad zoeken. “Als we een horecaopleiding hebben, dan wil ik dat er een leerrestaurant komt zodat mensen uit de stad ook kennis kunnen maken met wat wij doen”, legt de Voogd uit.

De gemeente heeft al een ontwikkeling in het gebied rondom de spoorweghaven gepland staan en had daarom wel oren naar het idee van Scholen aan Zee. “Met deze stap willen we het voortgezet onderwijs in de stap van een kwaliteitsimpuls voorzien”, zegt wethouder Pieter Kos. “We zijn blij dat Scholen aan Zee bij de ontwikkeling van het gebied aan wil sluiten.”

Er zijn nog veel vragen, vertelt Kos en daar is het onderzoek ook voor: “hoe gaan we het op een veilige manier doen met het verkeer? Hoe bouwen we de school in goede samenhang met de wijk die er komt en de wijk die er al staat?” Het gaat dus nog wel een tijd duren, maar als het aan de heren ligt staat er in Den Helder in de toekomst een moderne school, aan het water.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

3 reacties

  1. Wat een ongelofelijke en domme fout wordt hier gemaakt. Hier geeft het gemeentebestuur blijk van incompetentie van enorme omvang. Een topbouwlocatie voor woningbouw met een zuid locatie aan het water wordt hier verkwanseld. Een ideale locatie voor woningen of appartementen in het hogere segment. Ik wil er gratis wel een plan voor maken en schat in dat op deze locatie afhankelijk van het type woningen 50 tot 100 woningen gerealiseerd kunnen worden. Uit te voeren het liefst in eigen beheer door de gemeente en zonder bemoeienis van Zeestad en/of Woningstichting. Deze woningen zullen dan deels een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van sociale huurwoningen elders binnen de gemeente. In tegenstelling tot de vermaledijde plannen voor woningbouw aan de dijk, zal het gemeentebestuur hier de handen voor op elkaar krijgen.

    1. ach zijn we onderhand gewend van dit totaal incompetente bestuur wat samenhangt van het eigenbelang en vriendjespolitiek…… ze zouden er beter aan doen voor dat geld de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren in de huidige gebouwen ipv weer een veel te duur onzinnig prestige bouwprojectje uit de grond te stampen

  2. En die scholieren moeten dan allemaal over de Bassingracht naar school? Ik vind het ook een hele rare uithoek voor een scholen complex.

Wellicht ook interessant

Back to top button