Hollands KroonJeugdUitgaan

Vrijwilligers gaan exploitatie zwembad de Rijd zelf doen, De Wirg heeft onvoldoende personeel

Nieuwe Niedorp – Een nieuw op te richten stichting, bestaande uit verschillende betrokken vrijwilligers, zal de exploitatie van zwembad De Rijd op zich gaan nemen. Dat laat de gemeente Hollands Kroon weten na uitgebreide gesprekken. Er waren ook gesprekken met het bestuur van zwembad de Wirg in Winkel, maar zij geven aan over onvoldoende capaciteit te beschikken om nog een tweede bad te onderhouden.

De komende twee jaar blijft de Rijd in het bezit van de gemeente. Het accomodatiebeleid is echter dat publieke voorzieningen op afstand worden gezet. De stichtingen nemen het onroerend goed zelf in bezit. Omdat het in dit geval gaat om een stichting zonder ervaring met het beheer van een zwembad wordt er eerst nog twee jaar geëvalueerd door de gemeente. Als de eerste twee seizoenen goed verlopen wordt het eigendom na het zomerseizoen van 2023 overgedragen.

Hoewel zwembad de Wirg door een tekort aan personele capaciteiten de overname van de Rijd heeft afgeslagen blijven zij wel betrokken. Ze willen graag samenwerken met het nieuwe bestuur door kennis te delen en door gezamenlijke activiteiten te organiseren. De gemeente is met de mensen achter de nieuwe stichting De Rijd bezig om eind april een feestelijke opening te organiseren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button