Noord-HollandPolitiek

CDA reageert op vernield spandoek: “Stop de polarisatie”

Anna Paulowna – Net als posters van de PvdA zijn ook campagnematerialen van het CDA slachtoffer geworden van een ‘graffitiartiest’ met zwarte verf. Aanhangers van de BoerBurgerBeweging hebben in Anna Paulowna groot de initialen van de partij over een spandoek van de nummer twee van het CDA, boerin Willemien Koning, gespoten. Koning reageert zelf door naast het spandoek te poseren.

“Stop de polarisatie”, zo luidt de nieuwe leus op het in Anna Paulowna vernielde spandoek. Het CDA grijpt de vernielingen aan om aandacht te vragen voor de tegenstellingen in de samenleving: “Mensen verbinden en polarisatie bestrijden is een van de redenen waarom ik kandidaat ben voor het CDA”, aldus Koning. Inmiddels hangt er weer een nieuw spandoek.

Ook lijsttrekker Dennis Heijnen uit zijn verbazing: “Willemien is de enige agrariër in de Provinciale Staten van Noord-Holland en zij vecht al acht jaar lang om het boerengeluid van onze voedseltelers te laten horen in deze provincie.” Het CDA vindt het kwalijk dat politieke partijen en politici steeds vaker doelwit zijn van vandalisme en intimidatie. “Dat is niet goed voor onze democratie. Juist daarom staat verbinding in de samenleving op één bij het CDA.” aldus Heijnen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Mooie woorden maar ik laat me niet met andere mensen verbinden ik bepaal zelf wat ik doe en dat hoeft een ander niet voor me te doen. Als ik bepaalde mensen niet mag dan laat ik dat horen. Ik vind dat alles op de korrel genomen wordt en dat we maar moeten doen wat anderen zeggen en iedereen lief moeten hebben.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: