Den Helder

De Draaikolk viert 50-jarig jubileum met gratis fitheidstest

Advertentie:

Den Helder – Ter ere van het vijftigjarig jubileum van sport- en zalencentrum De Draaikolk nodigt Turnlust Vitaal en Fit de 60-plussers van Den Helder uit voor een fitheidstest. Deze vindt zaterdag 25 maart van 09:00 tot 12:00 uur plaats in De Draaikolk.

Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren blijven sterk en de conditie blijft op peil. Regelmatig bewegen is gezond en voorkomt veel chronische aandoeningen. Naast fysieke voordelen verkleint bewegen in een groep het sociaal isolement voor ouderen.

De fitheidstest begint met een vragenlijst, meting van bloeddruk en een BMI (Body Mass Index) vaststelling. Bovendien wordt er en een gratis bloedsuikertest aangeboden door de thuiszorg van Omring. Vervolgens begint echte test met oefeningen in armkracht, reactievermogen, lenigheid, beenkracht en meer. Daarin kan eventueel medisch advies worden gegeven. Tijdens het eindgesprek krijgen deelnemers advies over een vervolgprogramma.

Turnlust Vitaal en Fit
Turnlust Vitaal en Fit biedt beweeglessen op niveau aan, die door gespecialiseerde docenten worden gegeven. Hierbij staat het plezier in bewegen het sociale contact voorop. Bezoekers maken dan kennis met verschillende vormen van sport, bewegen en spel. Na elke les wordt er vrijblijvend nagepraat onder het genot van koffie of thee.

De conditietest is geheel gratis en bezoekers hoeven zich niet aan te melden. De test is ook mogelijk voor deelnemers met een rollator.  Turnlust adviseert makkelijke kleding aan te trekken. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden mailen naar info@turnlust.com of bellen naar Janny Bosma: 0223-625751.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button