Den Helder

Team Sportservice organiseert cursussen om ouderen fit te houden

Den Helder – Team Sportservice organiseert 24 maart de cursussen Cognitieve Fitness en In Balans in MFC de Boerderij. De cursussen zijn erop gericht om ook op oudere leeftijd de spieren in conditie te houden.

Van 18:00 tot 19:00 uur vindt de cursus Cognitieve Fitness plaats. Daarin trainen deelnemers vijftien weken lang hun lijf én hun brein in de strijd tegen dementie en psychische klachten. De cursus bestaat uit spierversterkende oefeningen, goed voor het hart en de bloedvaten. Ook de hersenen worden gestimuleerd met uitdagende oefeningen, gericht op geheugen en aandacht. Verder is er tijd voor ontspanning met aandacht voor een rustige ademhaling, goed tegen stress. Na afloop kunnen deelnemers samen genieten van een kopje koffie of thee.

Vervolgens vindt van 19:15 tot 20:30 uur de cursus In Balans plaats. Rina Blondeau, Team Sportservice: “We doen oefeningen met de deelnemers, nemen tests af en geven informatie over bewegen en evenwicht. De oefeningen zijn gebaseerd op Tai Chi, waarin aandacht is voor balans, contact met de grond en verplaatsen van je gewicht.” Naast deze twintig lessen in tien weken zijn er nog drie theorielessen.

Aanmelden
Tijdens de bijeenkomst op 24 maart geeft Marijke informatie over beide cursussen. Dit vindt plaats in MFC Boerderij, G v M v Waardenburglaan 22, Den Helder. Aanmelden kan direct bij de Boerderij, maar ook telefonisch: 06 – 310 222 05 of via de website www.noordhollandactief.nl.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button