Den HelderHollands KroonTexel

Verdubbeling woningbranden Den Helder in 2022, daling in Hollands Kroon

Advertentie:

Den Helder – Een vlam in de pan, een omgevallen kaars of kortsluiting: in 2022 waren 36 woningbranden in Den Helder. In 2021 waren dat er achttien; een verdubbeling dus. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) van de brandweer.

Ook van andere gemeenten heeft Independer het aantal woningbranden in kaart gebracht. Texel kreeg vorig jaar te maken met een stijging van zes woningbranden ten opzichte van 2021 (van vier naar tien). In gemeente Hollands Kroon daalde het aantal huizenbranden juist. Daar vonden in 2022 veertien branden plaats. Dat waren er in 2021 nog 23.

Gemiddeld waren er vorig jaar 13 meldingen van woningbranden in Gemeente Den Helder. In Hollands Kroon en op Texel ligt het moyenne op respectievelijk zeven en veertien. Landelijk waren er gemiddeld 9,6 woningbranden per 10.000 woningen.

Verzekering
Expert woonverzekeringen Michel Ypma van Independer: “Verzekeraars kijken ook naar deze regionale verschillen en stemmen de premie hierop af. Dat kan zelfs zo fijnmazig dat er verschillen ontstaan tussen twee verschillende postcodes in dezelfde wijk.”

Bekijk op de interactieve kaart op de website van Independer hoeveel woningbranden er gemiddeld plaatsvonden per provincie en gemeente.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button