Eerste woon- en startersleningen verstrekt

Den Helder – Tien inwoners van Den Helder hebben inmiddels gebruik gemaakt van de speciale woon- en startersleningen die via de gemeente kunnen worden verstrekt. Aan hen zijn leningen verstrekt met een waarde van € 22.000,–. De gemeente heeft in totaal 1 miljoen hiervoor beschikbaar. Een aantal aanvragen is nog in behandeling.

Sinds februari kunnen huiseigenaren bij de gemeente geld lenen om hun woning te verduurzamen of levensloopbestendig te maken. Denk bijvoorbeeld aan dak-, vloer- en gevelisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp plaatsen. Ook het aanpassen of verplaatsen van de badkamer is mogelijk en het asbestvrij maken van de woning.

Voor wie dat eerste droomhuis wil kopen is de starterslening beschikbaar, een manier om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat iemand bij de bank kan lenen. Het is dus een aanvulling van de gemeente op de eerste hypotheek.

Prachtig initiatief
Wethouder Heleen Keur: “Deze woon- en startersleningen zijn een prachtig initiatief. Goed dat er al zoveel belangstelling is om het huis duurzamer en comfortabeler te maken, maar ook merken we dat er interesse is voor de startersleningen. Door de corona-crisis hebben mensen nu vast hele andere zaken aan hun hoofd óf misschien juist tijd om over deze mogelijkheden na te denken.”

Meer informatie over deze leningen is te vinden op de website van de gemeente www.denhelder.nl/woonlening enn www.denhelder.nl/starterslening.

Mobiele versie afsluiten