Den HelderJeugdSportZeemacht

Zeemacht succesvol bij Nederlandse zwemkampioenschappen

Den Helder – Zwemmers van de Helderse vereniging Zeemacht hebben een paar mooie successen geboekt. De afgelopen weekenden werden de Nederlands Junioren Kampioenschappen in Eindhoven en de Open Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag gezwommen. Bij beide kampioenschappen kwamen wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht succesvol in actie. In Eindhoven had Nikki Hofland voor twee afstanden de scherpe limieten voor deelname gezwommen: zowel op de 100 meter rugslag als de 200 meter rugslag zwom zij naar de top 20 van Nederland bij de junioren 3. Romée Smit mocht door haar hoge ranking in de top 50 van junioren 1&2 in Nederland een volledig klassement van tien afstanden zwemmen. Op maar liefst negen afstanden zwom zij een persoonlijk record en eindigde daarmee als nummer 4 van Nederland bij de junioren 1 in het eindklassement. Op de 100 meter rugslag was zij de snelste junior 1 van Nederland.

In Den Haag kwamen de parazwemmers van Zeemacht, Amber van der Kruk en Christoph Smit, in actie. Amber zwom een prachtig Europees record op de 400 meter vrije slag en werd Nederlands kampioen op de 100 meter rugslag en 200 meter vrije slag. Verder behaalde zij nog een zilveren en twee bronzen medailles. Christoph werd Nederlands kampioen bij de junioren op vijf afstanden en eindigde, als veertienjarige, drie keer op de derde plaats bij de senioren. Helaas werd de laatste finalesessie afgelast vanwege het weeralarm maar de Zeemachtzwemmers konden terugkijken op geslaagde Nederlandse Kampioenschappen.