Texel

Strandhuisjes Texel eind april het strand op

Texel – Normaal gesproken kunnen strandhuisjeseigenaren hun strandhuisje vanaf 15 april op het strand plaatsen. De storm van de afgelopen dagen gooit helaas roet in het eten. Er is heel wat zand weg geslagen van het Texelse strand.

Op strandslag 15 en de slagen tussen paal 19 en paal 21 zijn de banketten (de ophogingen waarop de huisjes staan) zelfs helemaal verdwenen. Voordat de huisjes hier kunnen worden geplaatst, moeten de banketten opnieuw worden aangelegd. Dat gebeurt samen met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Naar verwachting duurt dit ongeveer een week. Er wordt alles op alles gezet om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Zodra de locaties gereed zijn voor de strandhuisjes, zal dit door de gemeente worden bekendgemaakt. De huisjes bij strandslagen 17, 28 een 33 kunnen wel rond 15 april het strand op. Hier is nog voldoende zand aanwezig.

Door de zandsuppletie bij de strandslagen 9 en 12 kunnen de strandhuisjes hier pas geplaatst worden na afronding van de werkzaamheden. Dit is naar verwachting half juni.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button