Cultuur/NatuurOverige

Meerdaagse Waddenmars voor jongeren

Advertentie:

Noord-Holland – Programma naar een Rijke Waddenzee organiseert 24, 25 en 26 juni 2022 in samenwerking met Arcadia, Ministerie van de Toekomst en de Waddenacademie de Waddenmars. Deze is voor jongeren van 18 tot 27 jaar die zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van de Wadden, om hiermee jongeren een stem te geven in beleid en toekomstvisies voor het Waddengebied.

De Waddenmars biedt de deelnemers een Waddenbeleving als nooit tevoren. Met twee dagen vol activiteiten op en rond het Wad die alle zintuigen prikkelen en met ontmoetingen en gesprekken met experts, bewoners uit het gebied, toevallige voorbijgangers en schoolklassen. Er is in totaal plek voor 30 jongeren tussen de 18 en 27 jaar oud. Het doel is om een zo divers mogelijke groep te krijgen van wetenschapper tot student en van boer tot bewoner uit het gebied. Meedoen aan de Waddenmars is gratis en aanmelden is mogelijk tot en met 30 april via www.rijkewaddenzee.nl/waddenmars.

Gericht op de toekomst van het Wad; de balans tussen ecologie en economie én de nalatenschap van het Wad voor volgende generaties. Alle input gebruiken de jongeren op de derde dag tijdens een plekberaad. Op deze dag stellen ze een manifest op met het toekomstbeeld voor het Wad in 2050 en de wijze waarop de jongeren daarin een stem willen hebben.

De jongeren overhandigen het manifest na afloop van de Waddenmars aan Christianne van der Wal-Zeggelink, de Minister van Natuur en Stikstof. Een aantal jongeren kan vervolgens (aanvullend) deelnemen aan de trilaterale jongerenconferentie eind augustus/begin september, vooruitlopend op de trilaterale Ministersconferentie in november 2022.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button