Uitgaan

Volop activiteiten tijdens 69e editie van Bloemendagen Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – Het fleurige voorjaarsevenement de Bloemendagen staat voor de deur. Zaterdag 20 april tot en met woensdag 24 april zal Anna Paulowna en omstreken voor de 69e keer tot leven komen met prachtige mozaïeken, bewegende kunstwerken en feestelijk versierde bruggen en straten.

Een van de hoogtepunten van de Bloemendagen zijn de mozaïeken, waarop duizenden hyacintenbloemetjes met spelden worden geprikt op tempex. Dit vakmanschap wordt zowel door jong als oud gemaakt en vormt ware kunstwerken die tijdens de Bloemendagen te bewonderen zijn in de tuinen van de makers. ’s Avonds worden de meeste mozaïeken, bruggen en straten prachtig verlicht, waardoor een betoverend schouwspel ontstaat.

De Bloemendagen bieden een dagje uit voor jong en oud, met tal van activiteiten waaronder tentoonstellingen, (rommel)markten, tulpendiners, exposities, puzzelritten en workshops, die vrijwel altijd kosteloos toegankelijk zijn. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de prachtige Poldertuin, ook wel ‘de Keukenhof in het klein’ genoemd, en de vele bollenvelden die in volle bloei zullen staan.

Route
Bezoekers zijn van harte welkom om dit fleurige evenement in de Kop van Noord-Hollands te ervaren. Met een gratis infoblad met deelnemerslijst en plattegrond kunnen zij hun eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) langs de kunstwerken en nevenactiviteiten rijden. Nieuw dit jaar is de Bloemendagen App. Met de app kunnen bezoekers eenvoudig op een mobiele telefoon zien waar de mozaïeken, werkstukken, versierde bruggen en andere objecten te vinden zijn. Uiteraard zijn ook de vele activiteiten in de app terug te vinden. In de app is een aantal routes terug te vinden die per fiets of auto gevolgd kunnen worden. Ook zelf routes maken is een mogelijkheid. De app is nog in ontwikkeling, binnenkort verschijnen downloadlinks op de website van Bloemendagen.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van Bloemendagen. Verder verschijnen op Facebook en Instagram regelmatig updates over dit fleurige evenement in de Kop van Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button