Den HelderJeugdVideo

De Dijk klaar voor heropening (video)

Adverentie

Den Helder – Overal desinfecterende handgel, verschillende ingangen en dol enthousiaste juffen en meesters. Bij basisschool De Dijk in Den Helder kunnen ze niet wachten tot ze maandag de eerste kinderen weer mogen ontvangen. “We zijn echt heel blij. Iedereen staat te trappelen”, vertelt directeur Maarten Tromp met een brede glimlach.

Al voor je de school binnenkomt wordt nog eens duidelijk hoe erg de leraren de kids hebben gemist. Op een grote poster staat de tekst: ‘Joepie! We gaan weer naar school!’ “Het was echt onwerkelijk dat je in je school bent en geen kinderen ziet.”

Toch waren de voorbereidingen op de heropening onder de nieuwe maatregelen niet zomaar getroffen. “We hebben nu wel honderd liter desinfecterende middelen, die we nog allemaal in kleine flacons moeten doen.” Het podium in het midden van de school staat ook nog vol met papieren handdoekjes. “Dit is als het goed is genoeg tot Hemelvaart en daarna zien we wel weer.”

Op basisschool De Dijk krijgen kinderen vanaf maandag in twee verschillende groepen les. De docenten mogen zelf bepalen hoe ze de klaslokalen in deze periode inrichten. “Eén meester behoort zelf tot de risicogroep en heeft daarom een afscheiding met krukken.” Een ander juf heeft tussen haar bureau en haar groep tafels met bakken staan, zodat alles zonder contact kan worden ingeleverd.

Om echt zeker te weten dat alle aanwijzingen goed bij de ouders en kinderen aankomen, zijn de leraren druk bezig met het filmen van elkaar. “Zo kunnen ouders dit weekend die video’s bestuderen, zodat we zonder zorgen kunnen beginnen maandag.” Bekijk hieronder hoe juf Kim Biesbroek van groep 1/2 haar kids alvast uitlegt hoe ze maandag in de school moeten lopen.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button