Gratis coronawebinar voor sportverenigingen

Noord-Holland – Veel verenigingsbestuurders zitten met hun handen in het haar. Hoe houd ik mijn club overeind nu er door de coronamaatregelen geen inkomsten meer binnenkomen en veel kosten doorlopen? Hoe houden ze binding met hun leden en blijven ze wel lid van de vereniging? Om antwoord op die vragen te geven, verzorgt Team Sportservice een gratis webinar. Donderdag 14 mei kunnen sportverenigingen en aanbieders inloggen voor de online bijeenkomst.

Sportseizoenen worden uitgesteld of niet of slechts gedeeltelijk hervat. Nanda Timmerman is verenigingsadviseur bij Team Sportservice: “Gelukkig zijn er inmiddels nieuwe richtlijnen en is gezamenlijk buiten sporten onder voorwaarden weer mogelijk. Natuurlijk is het altijd belangrijk om vooruit te kijken en, nu zeker, in te schatten wat de financiële gevolgen van deze crisis zijn en hoe je daar als vereniging op kunt anticiperen. Inmiddels zijn al verschillende maatregelen genomen en zijn noodfondsen in het leven geroepen waar ook verenigingen aanspraak op kunnen maken. Daarnaast kunnen verenigingen zelf wat doen om inkomsten te genereren.”

Tijdens het webinar wordt onder meer een verwijzing gemaakt naar de checklist van het NOC*NSF en protocollen van de sportbonden. Timmerman: ”Tevens staan we stil bij het indienen van een plan van aanpak bij de gemeente voor het opstarten van activiteiten. Mocht je vooraf al vragen hebben, dan kun je die bij het inschrijfformulier alvast noteren of per e-mail aan ons doorgeven.”

Het webinar is online op donderdag 14 mei en duurt van 16.30 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via het inschrijfformulier jouw.teamsportservice.nl of jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon. Voor aanvang van het webinar ontvangen de deelnemers per e-mail een link waarmee ze het webinar online kunnen volgen.

Mobiele versie afsluiten