112

Mogelijk gestolen bromfiets: 2 aanhoudingen

Advertentie:

Den Helder – De politie zag in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond middernacht, twee personen met een bromfiets rijden. De bromfiets had alle kenmerken dat deze gestolen was.

Deze twee mannen – 21 en 22 jaar – zijn door de politie aangehouden ter zake heling van de bromfiets. De 22-jarige man was de bestuurder. Uit de blaas- en speekseltest kwam naar voren dat hij onder invloed van alcohol was en er sporen van drugs in zijn lichaam zaten . Bloed is van hem afgenomen. Daarnaast had hij geen rijbewijs en pleegde hij nog meerdere verkeersovertredingen.

Deze mannen waren niet de enige verdachten die in de nacht waren aangehouden. Een 18-jarige jongen werd voor de derde keer in een half jaar betrapt op het rijden onder invloed. Hij bestuurde een bromfiets terwijl hij drie keer de maximum toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had. Daar dit de derde keer in een korte tijd was, zal bij het CBR een onderzoek worden aangevraagd over de rijgeschiktheid van deze persoon.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button