112

Mogelijk gestolen bromfiets: 2 aanhoudingen

Den Helder – De politie zag in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond middernacht, twee personen met een bromfiets rijden. De bromfiets had alle kenmerken dat deze gestolen was.

Deze twee mannen – 21 en 22 jaar – zijn door de politie aangehouden ter zake heling van de bromfiets. De 22-jarige man was de bestuurder. Uit de blaas- en speekseltest kwam naar voren dat hij onder invloed van alcohol was en er sporen van drugs in zijn lichaam zaten . Bloed is van hem afgenomen. Daarnaast had hij geen rijbewijs en pleegde hij nog meerdere verkeersovertredingen.

Deze mannen waren niet de enige verdachten die in de nacht waren aangehouden. Een 18-jarige jongen werd voor de derde keer in een half jaar betrapt op het rijden onder invloed. Hij bestuurde een bromfiets terwijl hij drie keer de maximum toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had. Daar dit de derde keer in een korte tijd was, zal bij het CBR een onderzoek worden aangevraagd over de rijgeschiktheid van deze persoon.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button