Den HelderPolitiek

Harmen Krul gekozen tot vervangend voorzitter van de raad

Den Helder – CDA’er Harmen Krul is wederom gekozen tot vervangend voorzitter van de Helderse gemeenteraad. De afgelopen raadsperiode was hij dat ook en zat hij bij afwezigheid van de burgemeester meerdere keren de raad voor. Marije Boessenkool van GroenLinks had zich ook kandidaat gesteld, maar zij kreeg minder stemmen.

Tien tegen twintig was het, met twintig stemmen voor Krul. Boessenkool wordt daarmee wel de vervanger van de vervanger, in het geval dat zowel de burgemeester als Krul afwezig blijkt te zijn. Tijdens de raadvergadering maandagavond mocht Krul meteen in actie komen omdat burgemeester Jan de Boer door zijn rug was gegaan, hij was niet aanwezig.

Commissievoorzitters
Gedurende de vergadering werden ook de voorzitters voor de raadscommissies benoemd. In totaal ging het om zes raadsleden, steeds twee voor iedere commissie. Zeven raadsleden hadden zich kandidaat gesteld: Bouke Niggendijker, Kees Bazen, Nancy List, Mirjam Dijk, Michel Pastoor en Rogier Bruin. Daarvan moest er dus één afvallen. De minste stemmen (14) kreeg Nancy List, zij wordt dus geen voorzitter van een commissie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button