Sport

Medailleregen en records voor MSV Zeemacht

Den Helder – Na twee jaar onderbreking vanwege corona vonden de afgelopen dagen weer de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Lange Baan plaats in Eindhoven. Ruim 1000 zwemmers uit geheel Nederland, maar ook uit vijftien andere landen, kwamen aan de start bij deze wedstrijd. Er kwamen tien zwemmers van MSV Zeemacht in actie die bijzonder succesvol waren: ze behaalden in totaal vier gouden, acht zilveren en vijf bronzen medailles.

De goudhaantjes, en dus Nederlands Kampioen, waren Bianca Oden op de 400 meter wisselslag en Jordi de Nijs op de 100 meter vlinderslag. Goud was er ook voor de 4x 200 meter vrije slag estafette en de 4x 100 meter vrije slag estafette, beide bestaande uit Bianca Oden, Jet Kleine, Suzanne Mosch en Tessa Mosch. Bianca Oden zwom verder nog naar het zilver op de 1500 meter vrije slag, de 400 meter vrije slag en de 200 meter rugslag en won het brons op de 200 meter vrije slag, de 200 meter vlinderslag en 100 meter vlinderslag.

Zilver was er ook voor Amber van der Kruk op de 400 meter vrije slag in een nieuw Nederlands Paralympisch record. Ook zilver voor de 4x 100 meter wisselslag damesestafette, bestaande uit Bianca Oden, Amber van der Kruk, Suzanne Mosch en Jet Kleine. Ook voor de 4x 50 meter vrije slag damesestafette, bestaande uit Annette van Dok, Bianca Oden, Jet Kleine en Nienke Oosterhuis lag zilver klaar, net als voor de 4x 50 wisselslag damesestafette bestaande uit Annette van Dok, Tessa en Suzanne Mosch en Nienke Oosterhuis en de 4×50 wisselslag mixed estafette bestaande uit Jet Kleine, Boyd Wijkman, Jordi de Nijs en Bianca Oden.

Brons was er voor Suzanne Mosch op de 100 meter rugslag, en de 4x 50 meter vrije slag gemengde estafette bestaande uit Boyd Wijkman, Jordi de Nijs, Tessa Mosch en Suzanne Mosch.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button