Overige

Wie let er op jouw huis als je op vakantie bent?

Je kunt pas echt met een gerust hart op vakantie gaan wanneer je er zeker van bent dat jouw eigendommen thuis veilig zijn. Helaas bestaat er altijd een kans dat inbrekers een poging doen tot inbraak, zeker wanneer je zelf niet thuis bent. Daarom geven je hier wat tips om ervoor te zorgen dat jouw huis goed beveiligd is. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een huis alarmsysteem en het maken van afspraken met de buren. Met deze handige tips kun je optimaal genieten van een welverdiende vakantie.

Installeer een alarmsysteem

De beste manier om je écht veilig te voelen wanneer je van huis weg bent is door het installeren van een alarmsysteem. Met een modern digitaal alarm in huis kun je door middel van HD-camera’s altijd zien wie er voor de deur staat. Via een app kun je op je smartphone of tablet waar je maar bent de beelden bekijken. Mocht iemand een poging doen om in te breken gaat er een sirene af en krijg je direct een melding op je telefoon zodat je de politie in kunt schakelen.

Laat je buren een oogje in het zeil houden

Wanneer je voor langere tijd van huis bent is het aan te raden om goede afspraken met de buren te maken. Zo kunnen zij een oogje in het zeil houden wanneer je er niet bent. Spreek met elkaar af dat je elkaar direct op de hoogte stelt wanneer je een verdachte situatie ziet. Je kunt hier ook een groepschat voor aanmaken. Zo kun je elkaar snel op de hoogte stellen, mocht er iets aan de hand zijn.

Zorg voor een bewoonde uitstraling

Inbrekers slaan het liefst hun slag in een huis waar niemand thuis is. Zorg er daarom voor dat jouw huis altijd een bewoonde uitstraling heeft, al helemaal wanneer je er zelf niet bent. Dit doe je door een lampje te laten branden, maar nog beter werkt het wanneer iemand jou hierbij helpt. Vraag een goede vriend of een van de buren om elke dag de gordijnen te openen en deze in de avond weer te sluiten. Zorg er ook voor dat de post zich niet opstapelt in de brievenbus, dit kan inbrekers een verkeerd signaal geven.

Schrik indringers af met licht

Wanneer jouw woning goed verlicht is heb je minder kans dat jouw woning een doelwit voor inbraak wordt. Zorg daarom voor voldoende verlichting in en rond het huis. Lampen met een bewegingssensor zijn ideaal aangezien deze gaan branden zodra iemand in de buurt komt. Plaats er bijvoorbeeld een bij de voordeur of in de tuin, voor extra zicht en veiligheid.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button