Hollands KroonJeugd

Leerlingen de Meertuin bereiden zich voor op race om RC Cup

Slootdorp – De leerlingen uit groep 8 van basisschool De Meertuin reizen vrijdag af naar Heemstede om te strijden om de RC Cup. Dat is een wedstrijd met op afstand bestuurbare auto’s. In het schoolgebouw aan de Koninging Beatrixlaan worden de laatste puntjes op de i gezet.

In aanloop naar de jaarlijkse RC Cup (RC staat voor radio control) werken leerlingen van verschillende groepen samen om met de sterkst mogelijke auto aan de start te staan. “We hebben ongeveer twee maanden geleden met elkaar gepraat en de rollen verdeeld”, vertelt leerling en teamleider Tiffany Dijkstra (11). “We hebben coureurs, monteurs, PR, design, financieel en teamleiders.” Zo dragen alle 22 leerlingen hun steentje bij aan Team DMT, de naam van het raceteam.

De leerlingen die vrijdag zullen strijden om de RC Cup.
De monteurs sleutelen aan de modelauto.
De monteurs sleutelen aan de modelauto.
Teamleiders Dita, Tiffany en Shanya met de auto voor het sponsorbord.

 

 

 

Het is de eerste keer in drie jaar dat De Meertuin deelneemt aan de RC Cup. De auto die in 2020 werd gebruikt is nu aangepast en in een nieuw jasje gestoken. Om dat mogelijk te maken heeft team DMT de hulp opgeroepen van lokale sponsors. Ook hebben de leerlingen een loterij en een bingo georganiseerd waarmee geld is opgehaald. Met die financiële bijdrage hebben zij de auto voorzien van stickers van de sponsors. Ook zullen de leerlingen bijpassende shirts dragen.

Parcours en schans
Als het weer het toelaat oefenen de kinderen buiten op het schoolplein, maar omdat het maandag met bakken uit de hemel kwam, werkten de coureurs een training af in de gymzaal. Zij hebben al geoefend op het parcours in Heemstede en weten dus wat zij kunnen verwachten. Aan de auto moest nog wel geklust worden. “Er is wel eens een wiel afgevallen en we zijn ook wel eens schroefjes kwijtgeraakt”, vertelt teamleider Shanya van Breugel (11). “De monteurs proberen dat dan te maken. Als het hun niet lukt, vragen we het aan één van de ouders.” Ook werkt er een meester school die de kinderen van de nodige tips kan voorzien in hun voorbereidingen op de RC Cup. Hij heeft namelijk al eens eerder meegedaan met zijn klas en kan zijn ervaringen delen met de leerlingen.

De RC Cup voor basisscholen vindt vrijdag 12 mei plaats bij Model Auto Club Heemstede. De leerlingen van De Meertuin komen drie keer in actie.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button