Den HelderUitgaan

Wereld Plantendag bij De Helderse Vallei

Den Helder – Wereld Plantendag is een mooi moment om stil te staan bij het belang van planten en iets nieuws te introduceren. Deze dag valt op Hemelvaartsdag. Bezoekers van de Helderse Vallei kunnen in de winkel van het bezoekerscentrum gratis plantenstekjes en zaailingen meenemen voor in huis of tuin. Dit kan in ruil voor zelf meegebrachte stekjes of zaailingen.

Zijn de stekjes thuis nog niet klaar om geruild te worden? Dan kunnen bezokers op deze dag een gratis zaaipotje maken en inzaaien en mag het potje mee naar huis genomen worden. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van water te geven en te wachten. Over niet al te lange tijd zal de zaailing zich laten zien en elke dag een beetje groter groeien.

De activiteit “Zaaipotjes maken” vindt op donderdag 18 mei plaats van 10:30 tot 16:00 uur, is geschikt voor iedereen en de deelname is gratis (één potje per persoon). Op is op en vooraf aanmelden is niet nodig. Gratis plantenstekjes en zaailingen meenemen in ruil voor zelf meegebrachte stekjes of zaailingen kan vanaf 18 mei tijdens de openingstijden van maandag tot en met zondag van 10:00 – 16:30 uur (Tweede Pinksterdag wel geopend). Kijk voor meer informatie op www.deheldersevallei.nl.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button