Uitgaan

Fietsen tijdens de Fiets- en Ontdekdagen in de Noordkop

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Veiliger fietsen tot je honderdste: dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Team Sportservice Noordkop geeft invulling aan Doortrappen voor de gemeenten in de Noordkop en organiseert daarom drie Fiets- en Ontdekdagen in de regio.

Dit jaar worden de Fiets- en Ontdekdagen afgetrapt in Hollands Kroon. Op donderdag 23 mei begint de dag om 12:00 uur met diverse activiteiten. Denk aan onder andere: fietslessen, een fiets-apk, en een driewielfiets-ontdekmoment. Om 13:00 uur gaat de boel dan echt van start met de route van 25 km. De Wieringermeer staat centraal in deze prachtig glooiende route. Tijdens de rit verkennen fietsers de mooiste natuurplekjes rondom de Wieringermeer en fiets je langs gebieden doordrenkt met rijke historie.
 

De Fiets- en Ontdekdag op donderdag 6 juni begint om 12:30 uur. Ook in Schagen wordt de mogelijkheid geboden om fietslessen te volgen, de fiets geheel apk te keuren, en om de driewielfiets te ontdekken. Ditmaal wel in een half uurtje, want om 13:00 uur gaat de boel van start. De route van 21 kilometer start in Waarland en brengt deelnemers langs het oude Oudkarspel, het pittoreske Tuitjenhorn en het fraaie Dirkshorn. De prachtige velden die Schagen omringen worden bewonderd en er wordt genoten van de natuur die de gemeente Schagen te bieden heeft.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar wkenter@teamsportservice.nl of te bellen naar 088-2037350.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button