Uitgaan

Middeleeuws Kampement in het Pinksterweekend bij Kasteel Radboud

Advertentie:

Medemblik – Bij Kasteel Radboud kunnen bezoekers terug naar de middeleeuwen. De Hanzecompagnie komt zaterdag 18 mei weer naar het kasteelterrein om daar de Pinksterdagen te kamperen. Tijdens dit Middeleeuws Kampement laten ze oude ambachten zien, zoals borduren, boekbinden en touwslaan. Ook de pestdokter loopt rond, net als een echte ridder.

De Hanzecompagnie dankt zijn naam aan het middeleeuwse verbond van Hanzesteden, opgericht door de kooplieden. Dankzij die samenwerking konden de steden makkelijk handelen en hun belangen verdedigen. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. In de Hanzecompagnie zijn dan ook zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Het Middeleeuws Kampement speelt zich af op het kasteelplein en is vrij toegankelijk. Wie naar het museum wilt, worden aangeraden de tickets van tevoren te bestellen. Dit is overigens niet verplicht. Kijk voor meer informatie en tickets op de website.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button