Den HelderHollands KroonNoord-HollandSchagenTexel

Alleen Hollands Kroon nog zonder verbod op ballonoplatingen

Regio Noordkop – De provincie Noord-Holland doet het goed waar het verboden voor het oplaten van ballonnen betreft. Uit onderzoek van Stichting De Noordzee blijkt dat in de provincie 60 procent van de gemeenten een verbod heeft ingesteld. Dat zijn er 28. In de Regio Noordkop heeft alleen de gemeente Hollands Kroon geen verbod.

In de gemeenten Texel, Schagen en Den Helder is het oplaten van ballonnen verboden. Hollands Kroon is nog niet zover, maar voert wel een ontmoedigingsbeleid.

Landelijk verbieden steeds meer gemeenten ballonoplatingen. In één jaar tijd is het aantal gemeenten met een verbod verdubbeld. Friesland is de provincie met de (procentueel) meeste verboden: 78 procent. Noord-Holland staat op de lijst van provincies op een tweede plek. Alle provincies die aan de Noordzeekust grenzen doen het beter dan het landelijk gemiddelde. Al vijftien jaar doet Stichting De Noordzee officieel strandafvalonderzoek in opdracht van Rijkswaterstaat. Gemiddeld liggen er elf ballonresten op honderd meter strand. “Elke ballon die de lucht in gaat, komt weer naar beneden,” legt Ewout van Galen, programmaleider Schone zee, uit

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button