Galerijwoningen Schoenerstraat blijven na opknapbeurt behouden

Den Helder – Woningstichting heeft besloten de 75 galerijwoningen aan de Schoenerstraat te behouden voor de huisvesting van haar doelgroep. Met een breed pakket aan maatregelen voldoen de woningen straks aan de hedendaagse woonwensen wat betreft wooncomfort en duurzaamheid.

De maatregelen bestaan onder andere uit het vervangen van de keukens, badkamers en toiletten en het plaatsen van een lift om de op de galerij gelegen woningen ook bereikbaar te maken voor huurders die minder goed ter been zijn. Daarnaast vergroten we de balkons en voorzien we het dak van nieuwe bitumineuze dakbedekking met nieuwe isolatie en zonnepanelen. In samenwerking met een architect wordt gekeken hoe met gerichte aanpassingen de galerijflats een frisse en hedendaagse uitstraling, passend bij alle stedenbouwkundige ontwikkelingen in Nieuw Den Helder, kunnen geven.

De werkzaamheden worden niet doorberekend in de huidige huur en de besparing op de energiekosten komen geheel ten goede aan de huurders. Wanneer we gaan starten met de werkzaamheden is nog niet bekend.

De bewoners hebben dinsdag de brief ontvangen. “Ik ben er helemaal blij mee”, laat een van de bewoonsters weten. “We wonen hier naar volle tevredenheid met een uitzicht dat je nergens anders hebt.” Tegen de troep van aanpassingen ziet ze niet zo op, “dat hoort er nu eenmaal bij als dingen beter worden”.

Mobiele versie afsluiten