Den HelderHollands KroonZakelijk

Veel belangstelling voor corona toolkit Univé

Hollands Kroon – Univé steunt Nederlandse organisaties een veilige opening mogelijk te maken. Nadat het kabinet in mei aankondigde de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder te versoepelen, wil de coöperatie op regionaal niveau verenigingen, bedrijven, ZZP’ers en maatschappelijke instanties helpen weer veilig open te gaan. Sinds deze maand maken al meer dan 180 clubs in Nederland gebruik van de speciaal ontworpen toolkits en desinfectiezuilen die Univé Supporter van Sport faciliteert.

Nu het normale leven weer langzaam op gang komt, openen ondernemers, verenigingen en diverse organisaties hun deuren weer. Het handhaven van anderhalve meter afstand en andere coronamaatregelen is voor bestuurders en vrijwilligers een hele uitdaging. Als hulpmiddel bedacht Univé een handige toolkit, die organisaties voorziet in posters met onder andere veiligheidsmaatregelen en gedragsregels, informatieborden, spandoeken, afzetlint en vloerstickers. Daarnaast stelt Univé desinfectiezuilen beschikbaar om ook op het gebied van hygiëne bezoekers te helpen besmettingsrisico’s te voorkomen en beperken.

Verbindende factor
Veel organisaties hebben enthousiast gereageerd op de ondersteuning die Univé biedt. In de regio Noord-Holland maken sinds vorige maand al ruim achttien organisaties gebruik van de materialen van Univé, waaronder Stichting Westfriese Bibliotheken, KopGroep Bibliotheken, FC Den Helder, het OSM’75, het Volendams museum, diverse basisscholen en kinderopvangen.

Annelies Goos, bestuurder van Univé Noord-Holland is blij met het enthousiasme op de Univé toolkits. “Van oudsher staat Univé dichtbij haar leden en hebben we als coöperatie oog voor het ledenbelang op regionaal niveau. Juist nu deze coronacrisis ons de uitdaging geeft om het normale leven mét aanpassingen op te pakken, is het fantastisch te zien hoe we met onze toolkits tientallen organisaties en hun leden kunnen helpen veilig een bezoek te brengen en gezond te blijven. De toolkits zijn inmiddels allemaal vergeven, enkel vanuit het Ledenfonds kunnen we nog een aantal pakketten beschikbaar stellen aan maatschappelijke initiatieven. Het feit dat de toolkits zo gewild zijn, laat zien dat er ook behoefte aan is. We faciliteren daar als coöperatie graag in.”

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button