Den Helder

GoldenSports start in Den Helder

Adverentie

Den Helder – Het succesvolle GoldenSports in Den Helder start op woensdag 16 juni. GoldenSports biedt sport en bewegen in de buitenlucht voor inwoners van het centrum (binnen de linie) die 55 jaar of ouder zijn. Elke woensdag van 10.00-11.00 uur zijn zij welkom bij de beweegtuin in het Timorpark, tegenover Ten Anker.

GoldenSports is een combinatie van bewegen en gezellig samenzijn, speciaal voor mensen van middelbare en oudere leeftijd. Inwoners van Den Helder-Centrum die op een sociale manier wat fitter willen worden, kunnen meedoen. Ook als zij nog nooit eerder aan sport deden. De gevarieerde training is in de professionele handen van fysiotherapeut Gideon de Haan van FysioHolland Den Helder.

Professionele begeleiding
Een uurtje bewegen kost € 2,50 per keer. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij projectcoördinator Nicole Stam van Mee & de Wering (n.stam@meewering.nl) of gewoon langskomen op de woensdagochtend. Daarna is er gelegenheid om nog even te blijven voor een gezellig praatje. Nicole vertelt: “Deelnemers geven aan dat het gezellig is om samen te sporten, fijn is om buiten te bewegen, buurtgenoten te ontmoeten, plezier te hebben tijdens het sporten en professionele begeleiding te krijgen. Zo slaan we 5 vliegen in 1 klap!”.

Aanbod voor ouderen
De organisatie GoldenSports is opgezet door de fysiotherapeuten Reinier van Dantzig en Leonie Everts, omdat de eenzaamheid onder ouderen toeneemt en veel ouderen te weinig bewegen. Ook zagen ze dat er weinig variatie was in het aanbod voor ouderen: er waren alleen sportscholen of gymnastiek voor ouderen in een zaal.

In 2014 startten zij de eerste GoldenSports en inmiddels doen 25 gemeenten mee. GoldenSports in Den Helder wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button