Den HelderHollands KroonKop van Noord-HollandSchagen

Onderzoek naar verkeersveiligheid N9, N99 en N250 afgerond

Kop van Noord-Holland – De N9 tussen Alkmaar en Den Helder en het westelijk deel van de N99 scoren slecht op verkeersveiligheid: ze hebben een bovengemiddeld risico op (ernstige) verkeersgewonden en verkeersdoden. De N250 behoort tot de 20% meest risicovolle wegen in de provincie Noord-Holland. Dit blijkt uit onderzoek dat het ministerie van IenW samen met de provincie Noord-Holland en de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Bergen heeft verricht. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de Tweede Kamer hierover geïnformeerd.

Gezamenlijk is bekeken hoe de wegen verkeersveiliger gemaakt kunnen worden, en hoe deze eruit zouden kunnen zien, uitgaande van een maximum snelheid van 80 km/uur. Er zijn verschillende infrastructurele maatregelen onderzocht zoals de aanleg van turborotondes, omleidingen bij de woonkernen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug en het verbeteren van de fietsveiligheid en maatregelen op de parallelwegen. Rijk en regio gaan in gesprek over de vervolgstappen en kijken daarbij ook wat er op de korte termijn gerealiseerd kan worden.

De voortgang staat op de agenda van het bestuurlijk overleg over het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIRT) in november dit jaar. Met dit onderzoek wordt tegemoet gekomen aan de motie van de (voormalig) Tweede Kamerleden Postma (CDA) en Dijkstra (VVD) die aandacht vroegen voor de verkeersonveiligheid op de N9.

Meer info: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-infrastructuur-en-waterstaat/documenten/rapporten/2021/06/09/bijlage-1-eindrapportage-onderzoek-verkeersveiligheid-n9-n99-en-n250

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. de veiligheid ligt niet aan de wegen maar aan de gebruikers, zo lang we ons als idioten blijven gedragen op de weg, alle regels aan de laars blijven lappen, en de mobiel niet met rust kunnen laten, zullen alle aanpassingen verspilde moeite zijn

Back to top button
%d bloggers liken dit: