Den HelderVideo

Wethouders en robots openen TekPark Willemsoord (video)

Den Helder – Twee heuse gevechtsrobots, bestuurd door wethouders Pieter Kos en Theo Meskers, openden het TekPark op Willemsoord in Den Helder. Dé plek in Den Helder waar scholieren kennis maken met de mogelijkheden van techniek. In gebouw 39 kan de jeugd dingen bouwen van Lego, vechten met echte Battlerobots of werkervaring opdoen in een VR-simulatie. Allemaal om ze te verleiden een technische opleiding te doen.

Het is een initiatief van De Kop Werkt! In het TekPark werken bedrijfsleven, Marine, gemeenten en onderwijsinstellingen samen om technische opleidingen te promoten en het toekomstig tekort aan personeel in die sectoren tegen te gaan.

Wethouder Theo Meskers (Hollands Kroon) voelde zich weer een stuk jonger toen hij in het gebouw aan de slag kon met Lego en de Battlebots. “Ik ben overweldigd door de enorme aanwezigheid van alle bedrijven uit de kop van Noord-Holland en de nieuwe technieken die worden ingezet om kinderen de basics bij te brengen.”

Wethouder Pieter Kos (Den Helder) was ook zeer te spreken over de mogelijkheden van het TekPark. “We hebben de komende jaren duizenden mensen nodig voor technische banen en daarom willen we kinderen op een interessante en leuke manier kennis laten maken met alles wat hier te doen is.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button