Cultuur/NatuurDen Helder

Kunstweken van start gegaan op basisschool Comenius

Advertentie:

Den Helder – De kunstweken met als thema: ‘welkom in Den Helder’ zijn van start gegaan op Algemeen Basisschool Comenius in Den Helder. Deze kunstweken zijn van 7 juni tot en met 24 juni en hierbij worden er workshops gegeven op Basisschool Comenius.

Deze workshops worden gegeven door lokale ondernemers, zoals Rik Bodylanguage, Rinske Posthumus en Ingrid Blank. De workshops van deze creatieve kunstenaars hebben zij te danken aan Kunsthal45. De workshops staan parallel aan het motto van de school: “Voor ieder kind de juiste koers”. Zo streeft de Comenius naar talentrijk onderwijs voor nu en morgen.

Op de eerste dag van de kunstweken zijn de leerlingen welkom geheten door middel van straattheater op het schoolplein. Tijdens de rest van deze kunstweken gaan de leerlingen van de Comenius veel leren over verschillende vlakken van kunst. Zo krijgen ze een workshop in onder andere dichten, schilderen, mozaïeken en dansen. Ook is de school bezig met een groot schoolmozaïek kunstwerk, waarbij iedere leerling van de school een stukje maakt. Ook staat er nog een uitstapje naar De Nollen op het programma, waarbij er veel kunst wordt bekeken. Als afsluiter van de kunstweken wordt er een expositie georganiseerd in de school, waarbij alle gemaakte kunstwerken worden tentoongesteld.

Op de facebookpagina van de Comenius komt meer informatie over de datum en tijd om deze expositie te kunnen bezichtigen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button