Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Expositie Peter van Aalst en Marten Visser bij de Kunstuitleen Den Helder

Den Helder – Sinds lange tijd is Peter van Aalst een vaste fotograaf voor nieuwsfoto’s in en om Den Helder. Hij maakte foto’s van branden, werkzaamheden, jubilea en politieke gebeurtenissen. Vaak schreef Marten Visser daar dan een verhaal bij. Een overzicht van hun werk is vanaf 11 juni te zien bij de Kunst en Kitchen en Kunstuitleen in Den Helder.

Een gedeelte van de tentoonstelling is gewijd aan hét icoon van Den Helder en Huisduinen: Vuurtoren Lange Jaap. Het is misschien wel het meest gefotografeerde gebouw van de gemeente, maar de nieuwsfotograaf komt er niet zo vaak. Daar kwam verandering in in september 2021, als blijkt dat de toren er slecht aan toe is. Opeens is de vuurtoren landelijk nieuws. Lange tijd blijf de toren de gemoederen bezig houden, dus gaat ook de nieuwsfotograaf richting Huisduinen.

De foto’s in de tentoonstelling zijn voorzien van het begeleidende nieuwsverhaal en geven een blik door de lens van de nieuwsfotograaf en de diversiteit aan onderwerpen die hij zoal tegenkomt.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button