Cultuur/NatuurJeugd

Slootjesdagen bij de Helderse Vallei

Den Helder – Bij de Helderse Vallei zijn weer de “Slootjesdagen”. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni kunnen gezinnen met kinderen van 11:00 tot 16:00 uur zich aanmelden. Leen daarom een schepnetje en kom waterdieren zoeken in de sloot bij De Helderse Vallei.

Door verschillende opdrachten leren de deelnemers van alles over de diertjes in en rond het water. Zoals bijvoorbeeld dat waterdieren onder water adem kunnen halen doordat er plantjes in het water groeien. Voor meer informatie over de Slootjesdagen zie de website. De kosten bedragen € 1 per kind.

Peuters op zoek naar kleine beestjes is op dinsdag 14 juni van 10:30 – 11:00 uur. Op het terrein van De Helderse Vallei zijn heel veel beestjes te ontdekken. Gewoon een kwestie van goed kijken en weten waar te zoeken. Deze ochtend wandelen de peuters een rondje over het terrein om alle kleine kriebeldiertjes te ontmoeten. Natuurlijk worden er loeppotjes meegenomen, zodat de beestjes extra goed door de peuters kunnen worden bekeken. Gezinnen met peuters van twee tot vier jaar zijn welkom.

De kosten bedragen € 1,50 per kind. Vooraf aanmelden via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button