Cultuur/NatuurHollands Kroon

‘Voel je goed!’-programma helpt mensen met hun leefstijl

Hollands Kroon – Zo’n één op de negen Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven en rekenen, vaak gaat dat gepaard met een ongezonde leefstijl, bijvoorbeeld omdat het moeilijk is om recepten en etiketten te lezen. De gemeente Hollands Kroon subsidieert een trainingsprogramma om mensen te helpen deze uitdaging te overwinnen.

Het ‘Voel je goed!’-programma is speciaal ontwikkeld om mensen te helpen met hun leefstijl en tegelijkertijd met lezen en rekenen. In twintig lezen leert een deelnemer over gezonde voeding en beweging. In kleine groepjes gaan deelnemers aan de slag, ook krijgt iedereen drie uur advies van de diëtist. Het programma is mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Hollands Kroon en medewerking van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer en de Cultuurschuur.

Meedoen kan door aan te melden via info@embeeprojects.nl. Bedrijven kunnen in-house trajecten organiseren voor laaggeletterde medewerkers. Meer informatie via Mirjam Bus: 06 1119 0324.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button