Den Helder

Volgende week duidelijkheid over weghalen perronstukken

Adverentie

Den Helder – ProRail weet volgende week, de week van 13 juni, wanneer de ingestorte perrondelen bij station Den Helder Zuid worden weggehaald, zo laat woordvoerder Jeroen Wienen weten. Het oorspronkelijke plan voor het weghalen van de brokstukken bleek uiteindelijk geen optie en het duurt allemaal wat langer omdat er geen sprake is van hoge prioriteit: Het perron kan nog steeds veilig gebruikt worden.

In eerste instantie wilde de spoorwegbeheerder de brokstukken laten weghalen met een kleinere kraan die op het spoor kan rijden. Dat blijkt toch niet te kunnen, er moet een telescoopkraan aan te pas komen. Eind volgende week weet ProRail wanneer deze kan worden ingezet. Door de wijziging van de plannen heeft het weghalen wat vertraging gekregen. De perrondelen liggen er namelijk al sinds storm Eunice in februari.

Ook speelt mee dat ProRail zoekt naar een goedkope oplossing, het weghalen van de stukken heeft geen prioriteit: “Het is heel vervelend en het ziet er niet mooi uit, maar het perron kan nog steeds veilig gebruikt worden. Uiteraard vinden we het belangrijk om het netjes op te ruimen, maar het heeft geen topprioriteit”, aldus Wienen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: