Sport

JVC wint van HSV, nog twee finales te gaan

Adverentie

Julianadorp – JVC won donderdagavond met 1-0 van HSV. Het team van trainer Jitze Bosma heeft nog steeds volop kans om te promoveren naar de eerste klasse. De volgende tegenstander is zondag 11 juni het stugge ZSGO / WMS uit Amsterdam.

De sfeer bij JVC was ook op deze zomerse avond weer perfect. De speaker bracht door zijn positieve manier van spreken extra stemming rond het veld en wat natuurlijk ook altijd extra helpt om de fans tevreden te krijgen is een vroege treffer. Joeri van Klink kon al in de derde minuut doeltreffend uithalen. Het voorbereidende werk was gedaan door de hard werkende en creatieve Rik Schop. Daarna bleef de thuisploeg kansen creëren. HSV kreeg in deze helft slechts een kans en toen kon doelman Colin Hondorp kundig de bal wegwerken. Doelman Dennis Dingerdis hield in deze fase zijn team in de wedstrijd met fraaie reddingen. JVC had pech dat een kopbal van Jordy Bos nog van de doellijn werd gehaald. Ook Schop had pech dat zijn inzet net geen doel trof.

In de tweede helft kwam JVC onder druk te staan. Toch werden er amper kansen weggeven. Het spel van de thuisploeg viel wel tegen. Bosma erkende dat na afloop direct. Het maakte de fans niets uit, het enige dat telde was verder gaan in de nacompetitie. HSV nam afscheid van trainer Mark Kranendonk. Dat viel hem zwaar. “We waren zeker in het tweede bedrijf de betere. Met deze tegenstander hebben we dit hele seizoen al moeite. In Heiloo verloren we met 0-1 van ze, tijdens de andere wedstrijd bleef het 0-0. JVC heeft laten zien dat het strijden kan.”

ZSGO
JVC kijkt uit naar het duel van zondag tegen ZSGO. Het zal ongetwijfeld weer druk en spannend worden. ZSGO/WMS staat al jaren bekend als een fysiek sterk team dat nooit opgeeft. JVC heeft ondertussen vertrouwen genoeg om deze klus ook te klaren. Het duel begint om 14.00 uur.

JVC: Hondorp; Bos, P. vd Zwet, T. van Zanten, van der Weide (88. N. van der Zwet); B. Clemens, Schop, Ambriola, Hessel Groenhuizen (62. Hans Groenhuizen), M. Clemens (62. Leeuwestein), Van Klink.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button