Sport

HCSC wederom succesvol in nacompetitie

Advertentie:

Den Helder – Het blijft uitstekend gaan met HCSC in de nacompetitie. Tegenstander Voorwaarts kreeg geen enkele kans om verder te gaan, en verloor met 8-3. Er wacht het team van trainer Michel Kakisini nog een wedstrijd om ook volgend jaar derdeklasser te blijven.

De beslissende wedstrijd zal gespeeld worden tegen CVV Vriendenschaar uit Culemborg. Deze wedstrijd wordt waarschijnlijk zaterdag 15 juni bij Purmersteijn in Purmerend gespeeld. Het complex van deze club ligt het meest tussen beide verenigingen in. Officieel wordt dit door de KNVB pas midden deze week bekend gemaakt.
Trainer Kakisina was er deze keer niet bij vanwege verplichtingen waar hij bij moest zijn. Zijn taak werd voor een keer overgenomen door assistent Michiel Valk en dat ging naar wens.

De thuisploeg opende sterk en Patrick Vet kan na een kwartier de eerste treffer scoren. Daarna bleef de tegenstander onder druk staan, echter duurde het nog geruime tijd voor de volgende treffer viel. De sterk spelende Clifton Gorissen kon via een strafschop in de 33e minuut scoren. Voorwaarts had geluk dat de achterstand niet groter was dan 2-0 met het ingaan van de rust.

Kansen
In de tweede helft ging HCSC beter met de kansen om. Wel kon de tegenstander al snel scoren. Precies tien minuten later kon Gorissen de volgende treffer maken. Een kwartier voor tijd kon Vet zijn tweede doelpunt van de middag maken. Daarna werd het prijsschieten door een zeer trefzekere thuisploeg. Gorissen kwam nog twee keer tot scoren. Ook de zeer sterk spelende Fotigui Camara liet zien trefzeker te zijn. Achterin gaf HCSC in de slotfase te veel ruimte, en daarvan kon de tegenstander twee keer profiteren.

Tegen Vriendenschaar zal het moeilijk worden. Kakisina en zijn manschappen hebben laten zien goed in vorm te zijn. Het worden echter nog negentig minuten waarin men nog een keer alles uit de kast moet halen om het seizoen als derde klasser af te sluiten. Bij HCSC wordt verwacht dat er veel fans meereizen naar deze beslissende wedstrijd.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button