Uitgaan

Tweede editie Fotobiënnale Wieringen met thema ‘Keerlingen’

Advertentie:

Wieringen – Op vijf locaties op Wieringen, het voormalige Zuiderzee-eiland in de kop van Noord-Holland, vindt deze zomer de tweede editie van de Fotobiënnale Wieringen plaats. Dit evenement is sinds 2022 een nieuwe loot aan de culturele stam van de Culturele Kring Wieringen. Het thema dit jaar is ’Keerlingen’.

Voor de exposities op 22 juni tot en met 4 augustus zijn vijf fotografen uitgenodigd om dit thema in beelden te vangen. Gaat het over natuur, geschiedenis, mensen en hun beroepen of over het ongrijpbare, ondefinieerbare eilandkarakter? Zullen mensen van buiten het eiland in hun hart sluiten?

De vijf fotografen van deze editie zijn: Rem van den Bosch, Dirk Kome, Gerrit Ooteman, Anna Swagerman en Cris Toala Olivares. Binnen deze editie ‘Keerlingen’ werken de Fotobiënnale Wieringen en de gemeente Hollands Kroon samen in het kader van project ‘ZuiderZeeWerken àl 100 jaar, nóg 100 jaar’. De ’Biënnale Special’ wordt deze keer verzorgd door Rem van den Bosch. Hij participeert in het Zuiderzeeproject van Hollands Kroon. Zijn werk is te zien in de Zuiderzeekapel te Den Oever, een toepasselijke locatie met een mooie link naar de Zuiderzeewerken.

Oosterlanderkerk
In de Oosterlanderkerk toont Cris Toala Olivares highlights uit zijn Werelderfgoed Waddenzee project. Anna Swagerman toont in de crypte van de Oosterlanderkerk haar nieuwe serie ’Verborgen gebieden’ over de beweging van eb en vloed in het Waddengebied. Op de buitenlocatie bij B&B Op Zestien te Hippolytushoef zijn indringende zwart-wit portretten van Gerrit Ooteman te bewonderen.

Dirk Kome vindt voor zijn nieuwe serie over Wieringen, het land en haar inwoners, een plek in de galerie van Studio Blank te Den Oever. Meer informatie over de 5 fotografen en hun werk vindt u op de website van Foto Biennale Wieringen. In het Dorpshuis van Westerland is een expositie met de winnende beelden van de fotowedstrijd, die is georganiseerd door Facebookgroep ‘Parels in Hollands Kroon’ in samenwerking met de FBW. Ook de jeugd is specifiek uitgenodigd deel te nemen aan de fotowedstrijd, geinspireerd op het thema.

Fietsroutekaart
Er komt een fietsroutekaart die op elke locatie gratis te verkrijgen is. Voor het toezicht bij de locaties wordt een grote groep vrijwilligers ingezet. De organisatie kan nog mensen gebruiken. Aanmelden kan via info@zininoosterland.nl.

De Fotobiënnale Wieringen is een project van de Culturele Kring Wieringen in samenwerking met ‘Zuiderzeewerken àl 100 jaar, nóg 100 jaar’ van de gemeente Hollands Kroon. Meer informatie is te vinden op de website.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button