Sport

Weijers slaat toe in tijdrit en neemt optie op eindzege Tour de Lasalle (update)

Advertentie:

Den Helder – Leroy Weijers uit Schagerbrug, uitkomend voor het team van Sinnige Bouwmanagement, heeft zaterdag tijdens de tijdrit van de Tour de Lasalle keihard toegeslagen. Met een gemiddelde snelheid van 43,5 kilometer per uur was hij ruim een halve minuut sneller dan de achtervolgers. Weijers deed 9 minuut 14 over de 6,7 kilometer en pakte zo het geel, dat hij niet meer af zou staan. Weijers is direct de grote favoriet voor de eindzege in de 69e Tour de Lasalle.

De zaterdag bestond uit een tijdrit in de ochtend en een omloop over de dijk in de middag. Ook de Meisjes Nieuwelingen en Junioren maakten hun opwachting in de tour en na de eerste dag is de paarse leiderstrui (Junioren) voor Anna Linde van Dorp uit Elburg en de roze trui (leiderstrui Nieuwelingen) voor Maxime Takken uit Alphen aan den Rijn.

Er stond een stevige wind in Den Helder, maar op de dijk hadden de renners deze in de rug. Het steile klimmetje in Huisduinen maakte de etappe echter toch zeer zwaar en meer dan de helft van de renners haalde het einde van de omloop (15 rondjes) dan ook niet. Weijers eindigde uiteindelijk als tweede in de Omloop en behield daardoor met gemak het geel. De etappe werd gewonnen door zijn ploeggenoot Tim van Lopik en als derde kwam Joakim Zuidema uit Drachten over de eindstreep.

Truien
Weijers heeft formeel niet alleen het geel, maar ook de Blauwe Trui en de Regiotrui op zijn naam staan, maar aangezien de renners maar een truitje tegelijk dragen vertrekt hij zondag in het geel. Het blauw gaat om de schouders van Joakim Zuidema, de regiotrui is voor Martijn Drijver (winnaar 1e etappe op Texel), het wit voor Bart Sinnige en Van Lopik trekt de groene trui aan. Inmiddels is ook bekend wie de zwarte trui, voor de meest strijdlustige renner uit de tour, krijgt. Die trui is definitief voor Julian Bonouvrie uit Geldermalsen, van team Nederlands Militair Team Wielrennen.

Regio Noordkop deed ook zaterdag weer live verslag van de koers. Terugluisteren is mogelijk. Klik op de volgende links voor de verschillende uren:

Luister hieronder het 1e uur van de 3e etappe terug.

Luister hieronder het 2e uur van de 3e etappe terug.

Luister hieronder het 3e uur van de 3e etappe terug.

Luister hieronder het 4e uur van de 3e etappe terug.

Luister hieronder het 5e uur van de 3e etappe terug.

Luister hieronder het 6e uur van de 3e etappe terug.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button