Den Helder

“Aanpak armoede blijft moeilijk in Den Helder”

Adverentie

Den Helder komt dit jaar met een speciaal programma om armoede in de stad aan te pakken. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens en het aantal cliënten voor de Speelgoedbank is afgelopen jaar met 20 procent gestegen. “Triest,” zegt Jaymie Steeman van de Speelgoedbank. Minima kunnen er een keer per maand gratis speelgoed ophalen voor kinderen. “Het is echt explosief gegroeid. Het is in Den Helder heel moeilijk om armoede te bestrijden.”

Den Helder is druk bezig met het opstellen van een speciaal armoedeprogramma. De stad telt zo’n 4200 huishoudens die op of rond de armoedegrens leven, waaronder 1800 kinderen. Wethouder Peter de Vrij: “We willen bijvoorbeeld de hele bureaucratie wegnemen, zodat het voor minima makkelijker wordt om in aanmerking te komen voor regelingen.”

De gemeente Den Helder wil ook proberen de schulden aan te pakken en vooral proberen om mensen preventief uit de schuldsanering te houden. “Uit veel onderzoeken blijkt dat schulden heel veel stress oplevert.” Belangrijk onderdeel van het armoedeprogramma van Den Helder is dat mensen in de bijstand weer aan het werk komen. “Werk is nog steeds het middel om uit de armoede te komen en om je maatschappelijk nuttig te voelen.”

Jaymie Steeman verwacht niet dat de Speelgoedbank op korte termijn overbodig zal zijn. “De gemeente wil armoede graag oplossen en doet veel aan armoedebestrijding, maar zolang het werk niet aantrekt in Den Helder denk ik dat we over vijf jaar nog bestaan.”

Bron: LOS Mediapartner NH

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button