112

Drukke maandag voor Helderse politie

Advertentie:

Den Helder – Het was een drukke maandag voor de politie van Den Helder. De agenten moesten ingrijpen bij een echtelijke ruzie, kregen te maken met een vrouw op het dak en verder waren er nog de ‘gebruikelijke’ winkeldiefstallen, dronken lieden en hardrijders.

Naar aanleiding van een echtelijke ruzie werd een 41-jarige man aangehouden. Hij is gehoord en na verhoor heengezonden. Het strafbaar gestelde kon niet worden bewezen.

Een 31-jarige man bleek uit meerdere supermarkten te hebben gestolen. Bij zijn aanhouding had hij voor ongeveer € 150,- aan gestolen goederen bij zich. Hij is aangehouden en zit nu nog vast.

Op het dak
Een vrouw was op het dak van een complex aan het Bernhardplein geklommen. Om te voorkomen dat zij er af zou vallen zijn onderhandelaars met haar in gesprek gegaan. Hierdoor kon zij veilig naar beneden worden gehaald. De omgeving was enige tijd afgezet.

Van een aantal personen zijn openstaande boetes geïnd. De personen reden langs de ANPR (automatische Nummer Plaat Registratie) en zodoende kregen agenten een melding dat er nog boetes open stonden. Wanneer deze ter plekke niet betaald werden zou het voertuig in beslag worden genomen totdat de boete was betaald. Dit laatste hoefde gelukkig niet.

Bier
Een 16-jarige jongen werd aangehouden nadat hij twee blikken bier had gestolen in een supermarkt. De jongen is na verhoor overgedragen aan zijn zorginstantie.

Soms is iets niet wat het lijkt. De politie kreeg een melding van een ruzie in een woning, waarbij er hard gegild en gehuild werd door de kinderen. Ter plaatse bleek een meisje overstuur te zijn omdat haar broertje haar frikandel had opgegeten…. Moeders heeft nieuwe gebakken.

Dronken
Omstreeks 20.30 uur kwam er een melding van een vrouw welke met haar kind dronken over straat liep en in een auto stapte. Op het Vogelzand troffen agenten de 46-jarige vrouw met haar kind in een auto aan. Zij blies 1090 ug/l. Haar rijbewijs ingevorderd en zij moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. Jeugdzorg is in kennis gesteld.

Een 39-jarige man toonde – nadat deze was staande gehouden – een rijbewijs van een Motor. Deze bleek vals te zijn. De man krijgt proces-verbaal.

Een 27-jarige man reed met 82-kilometer op zijn scooter waar 45 is toegestaan. Hij krijgt proces-verbaal en voor zijn scooter is een WOK-melding gemaakt.

Uit de bocht
Op Doorzwin was een scooter uit de bocht ‘gevlogen’. Verderop lag een 22-jarige man. Hij wilde niet zeggen wat er gebeurd was, maar had wel medische hulp nodig. De agenten hebben niet vast kunnen stellen of hij de bestuurder was en de medische zorg was belangrijker. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button