Sport

Denise Betsema net naast podium in Kortrijk

Advertentie:

Kortrijk/Dublin – Veldrijdster Denise Betsema heeft in het Belgische Kortrijk net naast een podiumplek gegrepen. De Texelse leek in de tweede rit voor het X2O klassement terug op haar oude niveau.

Met meer dan veertig dames aan de start kwam Betsema zaterdag vanuit de start niet direct op gang. De regerend wereldkampioen Fem van Empel, oud-wereldkampioen Lucinda Brand en Nederlands kampioen Puck Pieterse wisten al snel een voorsprong te pakken. Het drietal hield dat vast en finishte in dezelfde volgorde. Betsema kon na drie ronden de vierde plaats vasthouden en zou die behouden tot de eindstreep. In het X2O-klassement bezet Betsema de tweede plaats achter Fem van Empel.

De volgende cyclecross was zondag in Dublin. De dames die in Kortrijk hadden gereden, stonden binnen 24 uur in Dublin aan de start voor een rit om de wereldbeker. Pluvius, die alom bekend is in Ierland, was volop aanwezig. De deelneemsters kregen een parcours voorgeschoteld vol met modderbaden en blubber. Het was even niet Betsema haar dag. Een vijftal dames kon al snel voorop komen. Daarachter vochten er zes om de klasseringen zes tot en met elf. Betsema kon zich goed handhaven in dit gezelschap, maar moest in de eindstrijd genoegen nemen met een elfde plaats. Het drietal Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en de Engelse Zoe Backstedt eindigden in deze volgorde op het podium.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button