JeugdPolitiek

Kinderraad wil watertappunt in elke speeltuin

Advertentie:

Den Helder – Elke speeltuin zou de beschikking moeten hebben over een gratis watertappunt, zo meent de Helderse kinderraad. Het idee werd woensdag geopperd door raadslid Kenishan Vijayakumar en direct omarmd door wethouder Fotigui Camara.

“Als er in elke speeltuin een waterpunt is, kunnen kinderen blijven spelen en hoeven ze niet steeds naar huis om wat te drinken”, hield Kenishan de wethouder voor. “Wat een goed idee!”, riep Camara uit, die ook direct benadrukte dat het drinken van water ook nog eens gezond is.

Leuk natuurlijk, zo’n idee uit de kinderraad, maar doet de gemeente daar dan ook iets mee? Het is immers niet zo dat de raad zelf budget heeft om zoiets te regelen, daar komt dan toch de gemeente weer om de hoek kijken. “Ik pak het zeker op”, belooft Camara, “want ik vind het echt een mooi idee. Ik ga in overleg met wethouder Bais om te kijken wat we kunnen doen om dit idee ook echt te realiseren.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button