Den HelderPolitiek

Wethouder en raadsleden fietsend door bloeiend Den Helder

Den Helder – Nu de Kadernota 2021-2024 is vastgesteld en het zomerreces is aangebroken, hebben wethouders en raadsleden tijd het vastgestelde beleid van nabij te aanschouwen. Wethouder Peter de Vrij heeft recent een aantal leden van de raad meegenomen op ‘stadssafari’ door Den Helder. Deze fietstocht had als doel de effecten van het aangepaste maaibeleid te zien. Ook zijn er plekken bekeken waar dit maaibeleid in te toekomst ook toegepast kan worden.

Het aangepaste maaibeleid houdt vooral in dat grasvelden minder vaak gemaaid worden, waardoor inheemse bloemen de kans hebben te bloeien en daarmee zijn weer insecten geholpen. Dit alles heeft weer grote invloed op de biodiversiteit in de gemeente, waarbij het met name gaat om beschermde plantsoorten.

Omdat minder maaien ook een rommelig beeld van de groenstroken kan geven, wordt op veel plekken gekozen de randen wel vaker te maaien. Hiermee worden stoepen vrijgehouden voor gebruikers. Ook kan gekozen worden om ‘informele paden’ door het groen te maaien. Op deze manier wordt het groen toegankelijker en kan ook midden in de stad genoten worden van de prachtige bloemen, bramen en insecten.

Trefwoorden
Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close