Den Helder

Consuminderhuis Het FUNdament, De Wandelcoach en InWerking slaan handen ineen

Adverentie

Den Helder – Door omstandigheden zonder werk komen, het verliezen van sociale contacten of zelfs het langdurig in armoede raken zijn zomaar levensgebeurtenissen die iedereen kan overkomen. Consuminderhuis Het Fundament, De Wandelcoach en Inwerking slaan de handen ineen en bieden gezamenlijk mensen met een (complexe) arbeidsbeperking een veilige plek waar zij op plezierige wijze serieus werk kunnen maken van hun re-integratie. Van vrijwilligerswerk naar een betaalde baan.

Consuminderhuis Het FUNdament en De Wandelcoach hebben al eerdere positieve ervaring opgedaan en willen dit succes graag verder uitbreiden. Met InWerking als belangrijke aanvulling op deze samenwerking. Zo start De Wandelcoach binnenkort een Praktijkassessment op de locatie van het Consuminderhuis. Tijdens zo’n assessment wordt een kandidaat geobserveerd tijdens een werkpleksimulatie. Consuminderhuis Het Fundament biedt daarvoor de perfecte gelegenheid.

Aanvulling
Ook het aanbod van Consuminderhuis Het FUNdament is een belangrijke aanvulling voor De Wandelcoach en InWerking. Zo maken vrijwel alle klanten een forse inkomensval nadat zij in een uitkering belanden. Door krachten te bundelen kunnen mensen met een arbeidsbeperking toch hun sociale netwerk uitbreiden, even leuke als belangrijke workshops volgen en structuur aanbrengen in hun leven met als doel dat ze de draad weer oppakken en niet in de armoede vervallen.

Als Consuminderhuis Het FUNdament en De Wandelcoach de doelen voor hun klant hebben bereikt, dan staat Inwerking klaar om het stokje over te nemen. Zij zal samen met de kandidaat het re-integratietraject verder vorm geven met als einddoel: duurzame uitstroom richting een betaalde baan. Daarbij eventueel ondersteund vanuit jobcoaching. Blijkt de kandidaat er nog niet aan toe dan kan er altijd gekeken worden naar een blijvende zinvolle vrijwilligersfunctie bij het consuminderhuis.

De organisaties
Consuminderhuis Het FUNdament biedt een traject financieel zelfredzaam te worden en voor een gezondere en meer duurzame levensstijl te kiezen. Consuminderen is kunnen beschikken over alles wat mensen nodig hebben gezond en gelukkig te kunnen zijn, ook met een klein budget. Door te praten over oplossingen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen leren zij bewuste keuzes te maken.

De Wandelcoach beweegt op het snijvlak tussen Revalidatie & Re-integratie. Dagelijks brengen zij mensen met een complexe arbeidsbeperking weer in beweging. Fysiek en mentaal. Als UWV-erkend re-integratiebureau zorgt De Wandelcoach voor een gezonde beroepsbevolking en zijn zij voor werkgevers een belangrijke vindplaats voor uit beeld geraakt, zelfbewust talent.

Inwerking biedt kandidaten persoonlijke begeleiding en ondersteunen hen -indien mogelijk- op de weg naar, en bij het behoud van werk en scholing. Ze richten zich daarbij op alle leefgebieden met als doel het maximaliseren van de autonomie voor een duurzame oplossing.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button