Hollands Kroon

Eerste hondenspeeltuin Hollands Kroon gepland in Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp – Stichting Vrienden Park de Meet probeert samen met de gemeente Hollands Kroon de eerste hondenspeeltuin in de gemeente in Park de Meet te realiseren. Dit is het dorpspark dat de dorpen Nieuwe Niedorp en Winkel met elkaar verbindt. “Een primeur waar we blij mee zijn”, zegt Hielko Mels, voorzitter van de Stichting die als doel heeft het park op te knappen en aantrekkelijker te maken.

Veel honden wandelen en spelen nu al dagelijks in het park. Dit gaat meestal goed, maar soms vinden er ongewenste situaties plaats waar niemand blij mee is. De hondenspeeltuin wordt de aangewezen plek waar honden los mogen lopen en vrij kunnen spelen met elkaar. Hiermee krijgen de honden, de baasjes en de overige gebruikers van het park meer veiligheid én plezier.

Kosten
“Het plan is in september van dit jaar de palen in de grond te slaan en het hekwerk neer te zetten, maar daarvoor zullen we eerst ons aandeel bij elkaar moeten zien te krijgen. De gemeente heeft ons namelijk gevraagd zelf een deel van de kosten in te brengen. In totaal gaat dit over €3000,-. Op dit moment staan we op een derde deel. Er hebben gelukkig al heel wat baasjes én lokale bedrijven een gulle bijdrage geleverd. Hierbij roep ik alle overige hondenliefhebbers uit de regio op ook mee te helpen. Dit kan heel eenvoudig door de QR code te scannen”, aldus Mels.

Meer informatie is te vinden via www.vriendenparkdemeet.nl.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button