Den HelderPolitiek

Gemeente Den Helder gaat zich aanmelden bij Rabo SmartBuilds

Den Helder – Om de woningbouw te bevorderen gaat de gemeente Den Helder zich aanmelden bij Rabo SmartBuilds. De Rabobank is actief op zoek naar gemeenten die willen meewerken aan hun initiatief om de komende jaren 12000 duurzame, tijdelijke woningen te bouwen.

Het CDA vroeg tijdens de raadsvergadering woensdagavond aandacht voor het initiatief van de Rabobank en wilde het college doormiddel van een motie opdragen om zich aan te melden. Het indienen van de motie was uiteindelijk niet nodig, omdat de wethouder al kon toezeggen contact te zullen opnemen met de Rabobank. Het idee van het CDA was om de woningen te bouwen op De Dogger, maar over de locatie kon het bestuur nog geen toezeggingen doen.

Volgens het CDA is een aanpak als deze, met tijdelijke woningen, noodzakelijk om de achterstand op de woningmarkt in te lopen. Met reguliere bouw zal dit niet gaan vinden zij. Het idee is dat door huurwoningen in het midden-segment te bouwen voor starters en mensen met een gemiddeld inkomen, de druk op de koopsector afneemt en de doorstroom bij sociale huurwoningen toeneemt. Er is daarentegen een overschot aan bedrijventerreinen, wat ideale locaties zijn voor de SmartBuilds woningen.

De SmartBuilds-woningen worden voor 95 procent in de fabriek gebouwd en daarna simpel in elkaar gezet op locatie. Indien gewenst zijn ze naderhand relatief makkelijk te verplaatsen. Na een levensduur van 50 jaar kunnen de woningen gerecycled worden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button