Hollands Kroon

Hollands Kroon maakt werken van elke plek mogelijk met Citrix en RawWorks

Hollands Kroon – Mensen hebben ruimte en middelen nodig voor onderzoeken, creaties en ideeën om succesvol te zijn. Werk is daarom tegenwoordig overal; thuis, onderweg en op kantoor. Met behulp van RawWorks, winnaar van de Citrix 2021 Partner Innovation Award, heeft Hollands Kroon in de kop van Noord-Holland digitale werkplekoplossingen van Citrix Systems Inc geïmplementeerd voor een moderne werkplek die medewerkers in staat stelt overal te kunnen werken en hun beste werk te leveren.

“Bij Hollands Kroon pakken we de zaken anders aan. Wij doen niet aan kantoortijden. Onze medewerkers worden in staat gesteld te werken waar en wanneer zij dat willen”, zegt Frank van Hoolwerff, adviseur ICT bij gemeente Hollands Kroon. “Dat betekent dat we altijd en van elke plek toegang moeten hebben tot onze applicaties en onze data.”

RawWorks
Om dat goed te regelen, ging Hollands Kroon in zee met Citrix CSA Silver partner RawWorks. “Hollands Kroon was zijn tijd al ver vooruit door iedereen een laptop te geven in plaats van een thin client. Maar de werkomgeving zelf was nog traditioneel en gebruikers zaten echt vast”, zegt Chris Twiest, Technology Officer van RawWorks. “De gemeente besloot zijn mensen niet alleen moderne apparaten te geven, maar ook een moderne manier van werken. En Citrix was de oplossing.”

Met Citrix Workspace kunnen organisaties de flexibele werkvormen ondersteunen die het werk tegenwoordig bepalen en die de medewerkers in staat stellen succesvol te zijn, dankzij betrouwbare toegang tot de middelen en bronnen die medewerkers nodig hebben om overal samen te kunnen werken en het werk gedaan te krijgen; logisch samenhangende beveiliging, zodat bedrijfs- en persoonlijke informatie altijd beschermd blijven op elke locatie en door een gedeelde omgeving uitvoering te stroomlijnen, samenwerking te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle teamleden eenduidige en gelijkwaardige toegang tot informatie hebben en die kunnen delen, ongeacht waar ze werken.

Vertraging
Dankzij Citrix Workspace kan Hollands Kroon de weerstand en ruis wegnemen die bij medewerkers voor veel frustratie en vertraging kunnen zorgen, door het werk op een intelligente en persoonlijke manier te organiseren, begeleiden en automatiseren. En dat is precies wat de gemeente heeft gedaan. “Met Citrix is alles wat medewerkers nodig hebben voor hun werk toegankelijk via één enkele portal en dat biedt hen de mogelijkheid meer betrokken zijn”, aldus Van Hoolwerff.

Het stelt IT ook in staat strategischer te opereren en productiever te zijn. “Vanuit managementperspectief biedt Citrix zowel beveiliging als monitoring, zodat we eenvoudig kunnen zien wat de gebruiker ziet, aanpassingen kunnen doen of problemen kunnen aanpakken voordat het problemen worden”, aldus van Hoolwerff.

Zelfbediening
Door gebruik te maken van de microapp-functionaliteiten met Citrix Workspace hebben medewerkers bijvoorbeeld self-servicetoegang tot ondersteuningsdiensten. Dat geeft het IT-team meer tijd en ruimte zich op kritischer zaken te richten. Het team heeft ook het onboardingproces van medewerkers gestroomlijnd en de tijd verkort die nodig is voor het opzetten van accounts voor nieuwe starters; van zes uur naar slechts 30 minuten per week.

Hollands Kroon voegt zich bij de ruim 400.000 bedrijven en organisaties in de publieke sector over de hele wereld die Citrix-oplossingen gebruiken om de toekomst van werk te versnellen.

Meer informatie is te vinden via www.citrix.com.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button