112

KNRM op pad voor onbemande rubberboot op zee

Den Helder – In de avond van 8 juli werd de bemanning van de reddingboot Joke Dijkstra gealarmeerd door de kustwacht: een kotter was ver op zee een onbemande rubberboot tegengekomen. RWS vaartuig Tridens en de NHV SAR helikopter waren ook onderweg naar de opgegeven positie.

De Tridens nam ter plaatse de rubberboot aan boord en constateerde dat er waarschijnlijk al een buitenlands kustwacht team aan boord was geweest in verband met een achtergelaten Coastguard afzet lint. De Kustwacht kreeg de bevestiging van de UK Coastguard dat de opvarenden van boord waren gehaald en er dus niet verder naar drenkelingen gezocht hoeft te worden.

Na een paar uur varen meerde de Joke Dijkstra weer af in Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button