JeugdKop van Noord-Holland

Voorlezen in de bibliotheek weer van start

Adverentie

Kop van Noord-Holland – De zomervakantie begint goed, want op woensdagmiddag 14 juli gaat het wekelijkse voorlezen voor peuters en kleuters bij KopGroep Bibliotheken van start. Na maanden online voorlezen kan er door de huidige versoepelingen eindelijk weer gezellig samen geluisterd worden naar een mooi voorleesverhaal in de bibliotheek.

Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Daarnaast is voorlezen leuk en gezellig. Zo worden kleintjes grote lezers. Om het bibliotheekbezoek te stimuleren is een spaarsysteem bedacht: iedere keer als een kind komt luisteren, verdient hij of zij een stempeltje op een spaarkaart. Bij 10 stempeltjes krijgt het kind een luisterdiploma cadeau.

Waar en wanneer?
Het voorlezen is op woensdagmiddag om 15.00 uur in de bibliotheken van Den Helder, Julianadorp, Schagen, Tuitjenhorn en op Texel. In de bibliotheek van Middenmeer wordt er een keer in de drie weken voorgelezen op de dinsdagmiddag om 14.00 uur. Daar start het voorlezen vanaf 20 juli.

Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button