Hollands Kroon

Zwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp opent

Nieuwe Niedorp – Zwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp opent op zaterdag 10 juli aanstaande haar deuren voor publiek. Aan het eind van de zomer 2020 sloot het zwembad. Dit was op last van de Omgevingsdienst door veel problemen met de veiligheid en hygiëne. In maart 2021 stemde de gemeenteraad in met het opknappen van het zwembad.

Vanaf 2 april is het zwembad met enorm veel dankbare inzet van vrijwilligers onder handen genomen. Het ondiepe instructiebad is compleet opgeknapt en voorzien van nieuw tegelwerk. In het diepe bad is hier en daar tegelwerk gerepareerd. Daarnaast heeft het diepe bad nieuwe duikplanken op de 1-meter en 3-meter springinstallatie. De toiletruimtes zijn voorzien van nieuwe toiletten. Ook het terrein en de speeltoestellen zijn flink opgeknapt.

Opening
Het zwembad nodigt weer uit voor vele uren zwemplezier aankomende zomer. Wethouder Mary van Gent opent het zwembad op vrijdag 9 juli 2021 om 19.00 uur officieel. Zij geeft hiervoor een startschot. Hierna hebben de vrijwilligers de eer een eerste duik te nemen.

Meer informatie over zwembad De Rijd is te vinden via hun eigen website www.zwembadderijd.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button